Perspectief

Live interactie met de cultuur

Advies van de CMO van Twitter over het gebruik van het nieuwe marketinglandschap en het opbouwen van authentieke contacten.

Mobiele apparaten, social media en apps hebben onze marketingstrategieën drastisch veranderd. Relevante boodschappen, een-op-een-interacties met bedrijven en zinvolle contacten zijn nieuwe, cruciale factoren. In contact komen met een publiek dat reclame zoveel mogelijk wil overslaan, negeren of blokkeren, is een van de grootste problemen waarvoor marketeers zich tegenwoordig gesteld zien.

Mensen hebben altijd en overal toegang en verbinding. Dit zorgt voor een opt-in cultuur waarin men in hoge mate zelf kan bepalen waarop men de aandacht wil richten. Wij werken op dit moment in een geheel nieuw marketinglandschap dat zich in razendsnel tempo ontwikkelt.

In contact komen met een publiek dat reclame zoveel mogelijk wil overslaan, negeren of blokkeren, is een van de grootste problemen waarvoor marketeers zich tegenwoordig gesteld zien."

Leslie Berland, CMO, Twitter

Met trots lanceren we daarom marketing.twitter.com. Deze site is bedoeld als inspiratiebron voor creativiteit, om informatie te bieden en om de baanbrekende campagnes in de kijker te zetten die bedrijven elke dag weer op Twitter uitvoeren. Op deze nieuwe site vind je inzichten uit de branche die je aan het denken zetten, de bevindingen uit de laatste onderzoeken, tips voor creatieve materialen, informatieve casestudy´s en alles wat je nodig hebt om de advertentieoplossingen van Twitter te begrijpen.

Hiermee willen we jou helpen authentieke en goede contacten op te bouwen met jouw doelgroep, zodat je baanbrekende resultaten kunt behalen in het uitgestrekte digitale landschap van vandaag.

Twitter is de live connectie.

Het is tegenwoordig van cruciaal belang om in te haken op de passies, emoties en interesses van je doelgroep. Twitter is de eerste plek waar mensen kijken om te zien wat er in de wereld gebeurt. Het is de plaats waar cultuur tot uiting en passies tot leven komen. Het is daarnaast ook de plek waar mensen en bedrijven naartoe komen om via video's, GIF's en het hele creatieve canvas van Twitter in contact te komen met premium en invloedrijk publiek.

Twitter is de eerste plek waar mensen kijken om te zien wat er in de wereld gebeurt."

Leslie Berland, CMO, Twitter

Twitter vervult een fundamentele menselijke behoefte van ons allemaal: met anderen in contact komen en delen. Voor de gesprekken die op Twitter worden gevoerd, gelden geen beperkingen qua plaats of tijd, of het nu gaat om kleine gebeurtenissen in het dagelijks leven of grote evenementen zoals de Olympische Spelen, de uitreiking van de Oscars en het WK. Twitter brengt ons in contact met onze passies, zorgt voor conversaties, blaast discussies leven in en motiveert ons om te delen wat ons raakt.

Oké, en waarom is dat van belang?

Uit onderzoek blijkt dat mensen die emotioneel betrokken zijn eerder reageren. Tv-kijkers die bijvoorbeeld emotioneel betrokken zijn bij een programma, onthouden advertenties die ze op tv en op Twitter zien vaak beter en dit levert reacties op. Relevantie speelt hierbij natuurlijk ook een belangrijke rol. In een onderzoek van eMarketer kregen de deelnemers uiteenlopende advertenties te zien. Zoals te verwachten was, werden de meest relevante en meest interessante advertenties als beste beoordeeld.

Als marketeers hebben we allemaal als doel te verrassen, inspireren en in contact te komen met een actieve en mondiale cultuur. Jij kunt nu gebruikmaken van de platforms van Twitter, marketing.twitter.com en als essentiele manieren om te verbinden en als marketeer te groeien. We horen graag je feedback en kijken ernaar uit om samen nog meer grenzen te verleggen!