Perspectief

Gebeurtenistargeting koppelen aan en afzonderlijke olympische sporten

Nog even en de Olympische Spelen van 2016 in Rio gaan beginnen. Hoe kun je met je merk fans bereiken tijdens het grootste wereldwijde sportevenement van deze zomer?

We hebben een tip voor je: We hebben gebeurtenistargeting geïntroduceerd. Dit is een snelle en gemakkelijk manier om een doelgroep op Twitter te bereiken die actief in een evenement geïnteresseerd is. In deze blogpost van maart worden veel nuttige tips voor gebeurtenistargeting gegeven. In deze post concentreren we ons op specifieke manieren waarop je je publiek kunt targeten tijdens de Olympische Spelen.

In tegenstelling tot de Super Bowl of de UEFA Champions League-finale, die op één dag gespeeld worden, zijn de Olympische Spelen een sportevenement dat continu doorgaat van 5 tot 21 augustus. Niet alleen zijn er de hele dag door wedstrijden, maar de sporters, fans en zenders zijn op elk moment van de dag bezig met het brengen van nieuws vanaf het sportveld. Daarom zou het onmogelijk zijn voor een merk of bureau om continu betrokken te zijn bij alles wat er op en naast het veld gebeurt. Daar hebben wij een oplossing voor: gebeurtenistargeting biedt je de mogelijkheid de Olympische Spelen als één evenement te targeten, of één bepaalde sport gedurende de hele Olympische Spelen.

Pas deze tips en best practices toe om de interactie met je doelgroep aan te gaan en een hype te creëren in de aanloop naar en tijdens de Spelen.

1 Laat de targeting aan ons over.

Gebeurtenistargeting is ontwikkeld om te ervoor zorgen dat je alleen relevante gesprekken target. Dit gebeurt door het analyseren van de inhoud van Tweets. Met trefwoorden en andere contextuele elementen kunnen we je helpen je helemaal te richten op gesprekken over het evenement dat je wilt targeten.

Denk aan de grote toename van het aantal gesprekken tijdens de vorige Zomerspelen in Londen (zie hieronder). Met gebeurtenistargeting bereiken je Uitgelichte Tweets en video´s je doelgroep op het moment dat ze het meest geïnteresseerd zijn en het meest betrokken bij het gesprek.

Structureer de targeting volgens demografische en geografische criteria om je doelgroep te verfijnen. Gebruik geen aangepaste doelgroepen of aanvullende targeting, omdat dat het bereik van je campagne kan beperken. Als je volgers wilt targeten op basis van een sporter of een ander account met betrekking tot de Spelen, is het raadzaam een afzonderlijke campagne op te zetten.

2 Begin met het wekken van interesse voordat het evenement begint.

Normaal beginnen we dertig dagen voordat een evenement begint met het volgen van de doelgroep, zodat je ruim de tijd hebt om je campagne te plannen.

Stuur al vroeg Tweets om interesse te wekken. Hiermee vergroot je de lijst van de mensen die zich betrokken voelen bij het evenement (en bij je campagne). Als de activiteiten toenemen, nemen je connecties snel toe en vorm je de kern van een groeiende groep.

We zitten midden in de olympische voorwedstrijden, aankondigingen van speelschema´s en trainingskampen. Dit is een perfecte gelegenheid om al vroeg aandacht te genereren, voordat de hele wereld zich op 5 augustus op Rio stort.

3 Creëer 360-graden interactie door je op meerdere kanalen te richten.

De meeste olympische campagnes richten zich op meerdere online en offline kanalen, van tv tot gedrukte media tot buitenreclame. Koppel deze inspanningen aan je marketingstrategie voor gebeurtenissen op Twitter, door je vlucht af te stemmen op je tv-campagne, of met geplande Tweets en media-optredens door een gesponsorde sporter. Op deze manier kun je je boodschap effectief overbrengen aan olympische fans.