Onderzoek

De rol van Twitter in tv-gesprekken

Twitter-gebruikers zijn dol op televisie. Ze kijken vaak naar twee schermen tegelijk en zijn beïnvloeders voor alles wat met tv te maken heeft.

Dit zijn enkele van de resultaten van een nieuw onderzoek naar tv en Twitter waarin opnieuw wordt aangetoond hoe het platform de thuisbasis vormt voor tv-gesprekken.

Er worden altijd gesprekken gevoerd over tv-programma's. Dat zie je heel duidelijk in dit diagram over het aantal Tweets rond "Game of Thrones". Het blijkt ook uit het onderzoek dat in opdracht van Twitter is uitgevoerd door IPSOS MediaCT (IpsosConnectUK), dat laat zien dat 60% van de Twitter-gebruikers in het VK in hoge mate geïnteresseerd is in tv-programma's. Dat is 20% meer dan bij de niet-gebruikers.

Deze groep is niet alleen sterk geïnteresseerd in tv-programma's, ze praten ook regelmatig over tv en gaan buiten de traditionele platforms op zoek naar meer content. Dat houdt in dat ze actief gebruikmaken van on-demand services, online verkiezingen en mobiele apps die betrekking hebben op tv.

Twitter-gebruikers praten graag over tv.

En Twitter brengt mensen samen wanneer ze naar boeiende tv-programma's kijken. In plaats van “in je eentje te kijken, ben je verbonden met de wereld om je heen”. Dit wordt nog eens onderstreept door het onderzoek van IPSOS, waaruit bleek dat 97% van de Twitter-gebruikers tijdens het tv-kijken meerdere schermen aan heeft (telefoon of tablet).

De buzz rond tv op social media zet mensen tot verschillende belangrijke dingen aan. Veel van die gebruikers (41%) gaan naar Twitter om te praten over hun favoriete programma's. Deze gesprekken op Twitter zorgen ervoor dat anderen ook naar dat programma gaan kijken. Eén op de drie gebruikers zegt dat ze alleen naar een programma hebben gekeken vanwege gesprekken op Twitter.

Hierover sprak Darren Childs, CEO van de televisiegroep UKTV (), waarbij hij opmerkte dat Twitter steeds vaker te vinden is waar het publiek is.

“We begonnen er achter te komen dat een groot deel van ons publiek, en opiniemakers over wat er goed is op tv, heel actief waren op Twitter,” aldus Childs.

En wat betekent dat dan? Volgens het onderzoek is Twitter het beste platform voor tv-gesprekken. Het platform dat na Twitter het hoogste scoorde, kreeg minder dan de helft van de stemmen die Twitter kreeg.

Meer informatie

Download de infographic 8 Reasons Why Twitter is the Home of TV Conversation (8 Redenen waarom Twitter de thuisbasis is van tv-gesprekken) voor meer informatie.

Downloaden